آبگوشت ماش و قمری

خرداد 28, 1403
دسته‌بندی نشده

آبگوشت ماش و قمری یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که با استفاده از ماش (عدس) و گوشت قمری (گوشت گوسفند یا گوشت گوساله) تهیه می‌شود. این غذا با ترکیب دانه‌های ماش با گوشت و ادویه‌های متنوع، طعمی خوشمزه و مغذی به آبگوشت می‌دهد.

مواد لازم:

ماش (عدس): ۱ پیمانه (خیس شده از شب قبل)

گوشت قمری (گوشت گوسفند یا گوشت گوساله): ۶۰۰-۷۰۰ گرم (با استخوان و به قطعات کوچک خرد شده)

پیاز: ۲ عدد متوسط (رنده شده یا خرد شده)

سیر: ۳-۴ حبه (رنده شده یا خرد شده)

گوجه‌فرنگی: ۲ عدد متوسط (رنده شده یا خرد شده)

رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن مایع: به میزان لازم برای تفت دادن

آب: حدود ۴-۵ لیتر

مراحل تهیه:

آماده‌سازی مواد:

ماش را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شود.

گوشت را به قطعات کوچک خرد کنید.

پیاز و سیر را رنده کنید یا خرد کنید.

گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید یا خرد کنید.

پخت اولیه:

در یک قابلمه، روغن را گرم کنید و پیاز و سیر را تفت دهید تا سبک شوند و طلایی رنگ شوند.

گوشت خرده شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و همراه با زردچوبه، نمک و فلفل بپزید تا گوشت کمی رنگ بگیرد.

افزودن گوجه‌فرنگی و رب:

گوجه‌فرنگی خرد شده و رب گوجه‌فرنگی را به قابلمه اضافه کرده و مخلوط کنید.

به مدت کمی بپزید تا گوجه‌فرنگی‌ها آب بگیرند و رنگ زردچوبه با گوشت مخلوط شود.

افزودن ماش و پخت:

ماش خیس شده را به مخلوط اضافه کنید و خوب همه را با هم مخلوط کنید.

آب به میزان مناسب (حدود ۴-۵ لیتر) را اضافه کرده و بگذارید به جوش بیاید.

پخت تکمیلی:

زمانی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید غذا با حرارت ملایم بپزد تا گوشت و ماش نرم شوند و غلظت مناسبی داشته باشد.

طعم‌دهی و پخت نهایی:

طعم‌های آبگوشت را بررسی کرده و اگر نیاز به تنظیمات بیشتری نمک و فلفل داشتید، اضافه کنید.

در صورت نیاز، می‌توانید زعفران دم‌کرده نیز به آبگوشت اضافه کنید تا به غذا رنگ و طعم خوبی بدهد.

سرو:

آبگوشت ماش و قمری را گرم سرو کنید و همراه با نان تازه یا سنگک، به همراه سبزیجات تازه، مانند تره، سرو کنید.

نکات پیشنهادی:

برای طعم بهتر، می‌توانید از گوشت با استخوان و خورشتی استفاده کنید.

اگر دوست دارید، می‌توانید قبل از سرو، روی آبگوشت کمی زرشک یا خلال پسته رنده شده بریزید.

برای تزیین و افزایش رنگ و طعم زعفران دم‌کرده را نیز می‌توانید به آبگوشت اضافه کنید.

این روش تهیه آبگوشت ماش و قمری، یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی است که به شما ایده‌ای دقیق در مورد تهیه این غذا می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop